DOMAČA POLNOMASTNA SKUTA
Skuta je izdelana iz surovega nehomogeniziranega polnomastnega mleka, kar ji daje poln bogat rahlo kiselkast okus.
Uporaba: skuta Sirarne Čuš je odlična v pekarstvu za izdelavo različnih zavitkov, burekov, potic in drugih skutnih sladic. Odlična je prav tako za uživanje kar tako – “na žlico”.
Baronica “skuta iz 100% sirotke”
Baronica Sirarne Čuš je izdelana iz 100-% sirotke brez dodanega mleka, zato vsebuje veliko količino koristnih beljakovin, t. i. albuminov, in le malo maščob. Albuminska skuta je blagega, sladkastega okusa.
Uporaba: Baronico lahko jemo kar tako ali pa jo uporabimo v različnih slanih in sladkih jedeh: za namaze, skutne cmočke, kot nadev za testenine, zavitke, torte, smutije ipd.
SVEŽI SIR FALOT
Sveži siri Falot so izdelani iz surovega polnomastnega nehomogeniziranega mleka. Majhni hlebci svežega sira tehtajo od 250 do 350 g, po senzoričnih lastnostih so svežega, blagega okusa po mleku, mehke a še vedno dovolj čvrste strukture za rezanje.
Sveži siri Falot z začimbami: svežemu siru dodamo ali čemaž ali čili.
Uporaba: svežim sirom Falot se odlično podajo razno sveže ali suho sadje, paradižniki, olivno ali bučno olje. Postrežemo jih lahko ob penini in svežih vinih.
SIR ZA ŽAR FALOT
Izdelan je iz polnomastnega nehomogeniziranega mleka, recimo za peko na žaru ali v ponvi, saj se med segrevanjem ne raztopi, ampak ohrani svojo obliko in se zapeče lepo zlato rumeno. Med pečenjem razvije odlično aromo, bogat okus in prijetno strukturo.
Uporaba: sir za žar je primeren za pečenje na ponvi ali žaru, cvrtje, postrežemo ga k pečenemu mesu, zelenjavi ali odlični solati.
DK Studio | © 2023 Vse pravice pridržane. |